400gm biskut marie
1 buku butter
230 gm susu pekat manis
140 gm gula
50gm serbuk koko
50gm milo
2 biji telur
1 camt esen vanilla
CARA MEMBUATNYA :
- Pukul telur hingga kembang.
- Masukkan butter, susu, gula, milo dan koko ke dalam kuali.
- Gunakan api perlahan, kacau hingga semua sebati.
- Masukkan telur dan esen vanilla.
- Kacau sehingga sebati dan pekat.
- Masukkan biskut kacau rata.
- Tekan dalam bekas yg telah dialas plastik hingga pekat.
- Tutup dan simpan dlm peti sejuk 4-5 jam.
- Kemudian bolehlah dipotong dan dihidangkan.
kek batik yg telah siap.. yummy~ try lah.. |
2 comments:
Ehem. Hai fady! Nak tanya, biskut tu sebelum masukkan kena patah patahkan or susun susun ke masa nak kacau tu? :)
xkesa la. mne2x pun bole. :)lg sedap kalau ptah2xkan. senang nak gaul. try la. atia pun da buat. sdp~
Post a Comment